Reis met ons mee naar duizend en één werelden

We nemen u op 30 september en 1 oktober mee naar een plek waar duizenden werelden samenkomen.

Een bijzondere plek voor een muzikale avond: een monumentaal pakhuis op een verlaten industrieterrein, met miljoenen boeken uit de hele wereld.

We creëren tussen de stellingen en pallets een skyline aan boeken waar u onder andere de imponerende Uit de Nieuwe Wereld Symfonie gaat beleven. Een muzikale ontdekkingsreis waar we u graag voor uitnodigen!

HET PROGRAMMA

  • Uit de Nieuwe Wereld Symfonie ~ Antonín Dvořák (USA/Tsjechië)
  • Andante Festivo ~ Jean Sibelius (Finland)
  • Urlicht uit de 2e Symfonie ~ Gustav Mahler (Duitsland)
  • Wesendonck-Lieder ~ Richard Wagner (Duitsland)
    Schmerzen & Der Engel

Dirigent en gastheer:  Arnaud Oosterbaan
Soliste: mezzo Marijke Beute

 

Er is geen pauze, maar vooraf en achteraf is er wel de gelegenheid om te genieten van een drankje, kopje koffie of thee. U kunt gratis parkeren bij de omliggende bedrijven onder begeleiding van onze parkeerwachters.

 

nieuwe-wereld-2-1

De negende symfonie: uit de nieuwe wereld

Dvoraks Negende symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’ is een onweerstaanbaar meesterwerk en een van de populairste werken überhaupt uit het complete romantische symfonische repertoire.

De symfonie ging in première op 16 december 1893 in de Carnegie Hall te New York. Ze werd bij die gelegenheid uitgevoerd door het New York Philharmonic. Waan u een pionier en waag de grote oversteek. In deze symfonie wordt het bruisende, opwindende en weidse Amerika bijna tastbaar gemaakt, met een groots thema dat vol optimisme, in grote sprongen en met een pittig ritme, voorwaarts springt: The American dream! U hoort de serene sfeer van Negro Spirituals en over de uitgestrekte steppe galopperende Indianen op paarden. Van stoere en ritmisch stampende thema’s tot landelijke pastorale melodieën en huppelende dansritmes.

Nieuw talent aan de horizon: Marijke Beute

In het programma ziet u de naam van mezzosopraan Marijke Beute staan. Dirigent en producent Arnaud Oosterbaan was als extern commissielid aanwezig bij het examen van Marijke en was zeer onder de indruk van haar prestaties. Arnaud: ‘Marijke is een talent waar we de komende jaren nog veel van gaan horen! Haar oprechte manier van musiceren spreekt mij heel erg aan. Ze neemt veel risico en dan gebeuren de mooiste dingen. Het lijkt mij daarom geweldig om Marijke aan u te mogen voorstellen op 1 oktober!’

Marijke Beute studeerde in 2021 cum laude af bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze heeft nu al een indrukwekkende staat van dienst. Zo was ze als soliste onder andere te horen in de Johannes Passion en Matthäus Passion van Bach en zong ze in de opera Il ritorno van Dosoli op het Opera Forward Festival.

marijke-beute

Tijdelijke korting voor vroegboekers

Voor de early birds hebben we een speciale vroegboekkorting.

De kaarten kosten voor de vroegboekers € 35,- in plaats van € 42,50 per persoon, inclusief service fee.

Laat deze korting niet liggen, en bestel op tijd !

vrijdag 30 september - 20:00 tot 21:30

zaterdag 1 oktober - 20.00 tot 21:30

Boekenhal Steven Sterk - Hellingbaas 1, Gorredijk