Reis met ons mee naar duizend en één werelden

We nemen u op 30 september en 1 oktober mee naar een plek waar duizenden werelden samenkomen.

Een bijzondere plek voor een muzikale avond: een monumentaal pakhuis op een verlaten industrieterrein, met miljoenen boeken uit de hele wereld.

We creëren tussen de stellingen en pallets een skyline aan boeken waar u onder andere de imponerende Uit de Nieuwe Wereld Symfonie gaat beleven. Een muzikale ontdekkingsreis waar we u graag voor uitnodigen!

Het programma

  • Uit de Nieuwe Wereld Symfonie ~ Antonín Dvořák (USA/Tsjechië)
  • Andante Festivo ~ Jean Sibelius (Finland)
  • Urlicht uit de 2e Symfonie ~ Gustav Mahler (Duitsland)
  • Wesendonck-Lieder ~ Richard Wagner (Duitsland)
    Schmerzen & Der Engel

Dirigent en gastheer:  Arnaud Oosterbaan
Soliste: mezzo Marijke Beute

 

Er is geen pauze, maar vooraf en achteraf is er wel de gelegenheid om te genieten van een drankje, kopje koffie of thee. U kunt gratis parkeren bij de omliggende bedrijven onder begeleiding van onze parkeerwachters.

 

nieuwe-wereld-2-1

De negende symfonie: uit de nieuwe wereld

Dvoraks Negende symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’ is een onweerstaanbaar meesterwerk en een van de populairste werken überhaupt uit het complete romantische symfonische repertoire.

De symfonie ging in première op 16 december 1893 in de Carnegie Hall te New York. Ze werd bij die gelegenheid uitgevoerd door het New York Philharmonic. Waan u een pionier en waag de grote oversteek. In deze symfonie wordt het bruisende, opwindende en weidse Amerika bijna tastbaar gemaakt, met een groots thema dat vol optimisme, in grote sprongen en met een pittig ritme, voorwaarts springt: The American dream! U hoort de serene sfeer van Negro Spirituals en over de uitgestrekte steppe galopperende Indianen op paarden. Van stoere en ritmisch stampende thema’s tot landelijke pastorale melodieën en huppelende dansritmes.

Barbara Kozelj zingt Wagner en Mahler

De Sloveense mezzosopraan Barbara Kozelj heeft zich gevestigd als een charismatische en veelzijdige soliste en muzikante. Haar optredens hebben haar naar de toonaangevende internationale podia gebracht en blijven het publiek over de hele wereld boeien. Op het operapodium onderscheidde Barbara zich in hoofdrollen voor onder meer Leipzig, Essen, Bonn en Amsterdam.

Ze is een veelgevraagd concertsolist, haar veelzijdigheid heeft de aandacht getrokken van vele componisten en ze heeft een sterke affiniteit met Lieder, waarbij ze regelmatig recitals geeft met Julius Drake en Thomas Beijer. Haar stem is beschreven als 'diep en donker', 'betoverend', 'glanzend met fluweelachtig legato', 'een prachtig kalme houding gecombineerd met een diepe expressiviteit' en haar uitvoeringen als 'adembenemend' en 'piercingly beautiful'.

© Andreas Terlaak
© Andreas Terlaak

Bestel kaarten tijdelijk met zomerkorting!

In deze (na)zomerweken zijn kaarten voor het De Nieuwe Wereld concert verkrijgbaar met een tijdelijke zomerkorting.

De kaarten kosten nu tijdelijk € 32,50 in plaats van € 42,50 per persoon, inclusief service fee.

Laat deze korting niet liggen, en bestel op tijd !

Kaartverkoop loopt via Eventgoose, via de knop 'KAARTEN BESTELLEN' komt u in de ticketshop voor De Nieuwe Wereld.

vrijdag 30 september - 20:00 tot 21:30

zaterdag 1 oktober - 20.00 tot 21:30

Boekenhal Steven Sterk - Hellingbaas 1, Gorredijk