Jubilate Deo / Requiem

Dan Forrest

Nootstroom en OPUS: betoverende muziek

Muzikale werken van rising star Dan Forrest

In 2019 viert Stichting Koorprojekt Opus haar tweede lustrum! Met Opus 10 halen wij voor het eerst in onze geschiedenis een Amerikaanse componist naar Nederland: Dan Forrest (1978).

Onder leiding van artistiek leider en dirigent Arnaud Oosterbaan
presenteren wij met 140 uitvoerenden Requiem for the Living en Jubilate Deo,
Nederlandse premières.

De concerten zijn op 8, 9 en 10 november 2019 in Kampen,
Leeuwarden en Amsterdam. Dan Forrest is, volgens de traditie, als composer in residence bij alle concerten aanwezig.

Voor meer informatie en kaarten www.opus10.info

OPUS

Stichting Koorprojekt OPUS is een ambitieuze organisatie die met een vergelijkbare drijfveer als Nootstroom toonaangevende muziekprojecten ter versterking van de cultuur in de Noordelijke regio organiseert. Doelstelling van de stichting is: Het uitvoeren van onbekende muziekwerken (Nederlandse premières), waar mogelijk in aanwezigheid van de componist, waarbij de muziek wordt gecombineerd met een kunstproject.  Door de kwaliteiten van beide organisaties te bundelen ontstaat een uniek muziekproject voor de Friese muziekcultuur.

 

Leeuwarden-Friesland-Culturele-hoofdstad-2018_Nootstroom-orkest-voorstelling

DATA EN TIJDEN:

vrijdag 8 november - 20.00 uur
Bovenkerk Kampen

zaterdag 9 november - 20.00 uur
Bonifatiuskerk Leeuwarden 

 zondag 10 november - 20.15 uur
Koninklijk Concertgebouw Amsterdam

De muzikale verbeelding van Dan Forrest

Op het programma van OPUS 10 staan maar liefst twee grote werken. We starten de avond met het monumentale Requiem for the Living en na de pauze volgt het feestelijke  Jubilate Deo.

Alle werken worden uitgevoerd door koor, groot orkest en solisten (sopraan, mezzo en tenor). Voor het Requiem pakt OPUS speciaal voor deze jubileumeditie uit met een bijzondere klankkleur in het orkest, het orgel.

Na de pauze voegen we als klap op de vuurpijl ook nog een kinderkoor, Chinese erhu en gitaar toe. En let op: Vergeet niet weg te dromen bij de solo van enkele dames uit het kinderkoor in deel  5, het Spaanse Bendecid su Nombre!

 

Over componist Dan Forrest

Dan Forrest (b. 1978) has been described as “a composer of substance” (Columbus Dispatch), whose works have been hailed as “…magnificent, very cleverly constructed sound sculpture” (San Francisco Classical Voice), and “superb choral writing…full of spine-tingling moments” (Salt Lake Tribune). Since its first publication in 2001, Dan’s music has sold more than a million copies, and is already firmly established in the repertoire of choirs in the U.S. and abroad.

De componist is dus bij alle drie de voorstellingen aanwezig. Dit is erg inspirerend voor de uitvoerenden en het publiek. Zij krijgen de kans de bedenker van al dit moois te ontmoeten en te spreken.

Nootstroom OPUS10 Dan Forrest (2)