Requiem for an Angel Paul Carr

Project OPUS 9

Nootstroom en OPUS: betoverende muziek

Muzikale werken van componist Paul Carr

Een  prachtige concertserie in samenwerking met Stichting Koorprojekt OPUS uit Leeuwarden. Op het programma staan muzikale werken van de Engelse hedendaagse componist Paul Carr. Als hoofdwerk staat het Requiem for an Angel voor gemengd koor, orkest en solisten (sopraan en bariton) op de lessenaar. Vóór de pauze worden enkele delen uit zijn Seven Last Words from the Cross, Agnus Dei en Ave Maria uitgevoerd. De werken worden omlijst met poëzie van de Friese dichter Obe Postma.
Solisten zijn sopraan Jeannette van Schaik en bariton Raoul Steffani. Voordracht gedichten door Edwin Rutten.

Voor meer informatie en kaarten www.koorprojektopus.nl

OPUS

Stichting Koorprojekt OPUS is een ambitieuze organisatie die met een vergelijkbare drijfveer als Nootstroom toonaangevende muziekprojecten ter versterking van de cultuur in de Noordelijke regio organiseert. Doelstelling van de stichting is: Het uitvoeren van onbekende muziekwerken (Nederlandse premières), waar mogelijk in aanwezigheid van de componist, waarbij de muziek wordt gecombineerd met een kunstproject.  Door de kwaliteiten van beide organisaties te bundelen ontstaat een uniek muziekproject voor de Friese muziekcultuur.

 

Leeuwarden-Friesland-Culturele-hoofdstad-2018_Nootstroom-orkest-voorstelling

DATA EN TIJDEN:

vrijdag 9 november - 20.15 uur 
Concertgebouw Amsterdam

zaterdag 10 november - 20.15 uur 
Nieuwe Kerk Groningen 

 zondag 11 november r - 15.00 uur 
Bonifatiuskerk Leeuwarden

Requiem for an Angel

Op een zeker moment was componist Paul Carr zich ervan bewust dat zijn moeder niet het eeuwige leven had. Daarom wilde hij als eerbetoon aan haar een requiem schrijven.

Hij completeerde de eerste ruwe versie van het requiem één week voor haar overlijden. De première vond vervolgens één jaar na haar overlijden plaats.

Over componist Paul Carr

Paul Carr (Cornwall, 1961) is één van de meest gewaardeerde hedendaagse componisten. In Groot-Brittannië worden zijn werken regelmatig uitgevoerd, maar in Nederlandse concertzalen wordt hij nauwelijks gehoord.  Paul schrijft al muziek sinds zijn 15e. Van 1984 tot 1998 hield hij zich voornamelijk bezig met opera.

Hij heeft gewerkt met belangrijke operagezelschappen zoals the English National Opera, The Australian Opera, The New Israeli Opera, Glyndebourne Festival Opera en de Garsington Opera. In 2004 stopte hij met organiseren van optredens en verhuisde naar Majorca om zich geheel op het componeren te concentreren, en zich bezig te houden met abstract schilderen.

De componist is dus bij alle drie de voorstellingen aanwezig. Dit is erg inspirerend voor de uitvoerenden en het publiek. Zij krijgen de kans de bedenker van al dit moois te ontmoeten en te spreken.

Paul Carr