Tussen 3 miljoen boeken vertolken 15 solisten en 60 musici het verhaal over verlies en verlangen

Suor Angelica, van de Italiaanse componist Giacomo Puccini, wordt tussen kerst en oud & nieuw opgevoerd in een sfeervolle, monumentale boekenhal.

Opnieuw wordt Friesland getrakteerd op een bijzondere opera. De makers van Wadopera Peter Grimes (2021) hebben ditmaal gekozen voor een prachtige binnenlocatie van beton, hout en gecorrodeerd metaal, waar theaterlicht de ruimte omtovert in de devote wereld van zuster Angelica.

Sílvia Sequeira, bekend van TV, vertolkt de titelrol

Zuster Angelica wordt prachtig vertolkt door Sílvia Sequeira. De Portugese sopraan won afgelopen november de MAX-operatalentenjacht ARIA. Haar talent viel al eerder op. Ze won meerdere prijzen: onder meer de derde prijs in het Vinceró Concours, de publieksprijs in het concours Ciclo Lousada en de Wagner- en Publieksprijs van de International Vocal Competition in ‘s-Hertogenbosch. In de zomer van 2021 zong Sequeira de rol van Micaëla in Bizets Carmen. Eerder dit jaar vertolkte ze de rol van Anna Kennedy in Maria Stuarda (mei 2023) en maakte daarmee haar debuut bij De Nationale Opera.

 

Credits

Producent - Stichting Nootstroom
Artistiek leider en dirigent - Arnaud Oosterbaan
Lichtontwerp en regie - Teus van der Stelt
Assistent regie, voorstellingsleider - Ruth Becker

Hoofdrollen - Sílvia Sequeira, Carina Vinke, Marion van den Akker, Aike Nortier en Merel van Geest
Uitvoerenden -15 vocale solisten, 60 professionele musici

Concertmeester - Eva Stegeman
Koordirigent - Merlijn Wackers
Repetitor - Victoria Dmitrieva
Scoutingtalent en advies - Annett Andriesen, Antony Hermus

Compositie: Giacomo Puccini
Libretto: Giovacchino Forzano

Sylvia Sequira

Een gelaagde opera van Giacomo Puccini

De opera werd geschreven door de Italiaanse componist Giacomo Puccini. Het maakt deel uit van het opera-drieluik Il Trittico en beleefde in 1918 in New York z’n première. De opera is ook nu nog herkenbaar, vanwege universele thema’s als eenzaamheid, verlies, berouw en de zoektocht naar vergeving. De thema’s krijgen extra lading door de tijd van het jaar, een tijd van bezinning, familiebezoek en aandacht voor elkaar.

Stellages met 3 miljoen boeken vormen het decor

De monumentale, imposante boekenhal van Steven Sterk in Gorredijk is het decor van Suor Angelica. Het publiek neemt plaats op een grote tribune met weids overzicht over de hal, die gevuld is met meer dan 3 miljoen boeken. Het publiek zit dicht op de set, met doorkijkjes naar taferelen tussen de stellages en pallets met boeken. In deze betoverende sfeer neemt Suor Angelica je mee terug in de tijd...

Boekenhal Gorredijk

Kaartverkoop loopt via VanPlan, via de knop 'KAARTEN BESTELLEN' komt u in de ticketshop voor Suor Angelica.

27 december - 20:15 uur

29 december - 20.15

30 december - 20.15

1 januari 2024 - 15.00

Boekenhal Steven Sterk - Hellingbaas 1, Gorredijk