Opus 11

Stichting koorproject Opus .

Over Opus 11 .

Onder leiding van artistiek leider en dirigent Arnaud Oosterbaan presenteert koorproject Opus, in samenwerking met Nootstroom, met ruim 120 bevlogen musici de Nederlandse premières van de werken Materna Requiem en When Music Sounds.

Daarnaast heeft Rebecca speciaal voor Opus een nieuw groot werk gecomponeerd voor koor en orkest: Night Seasons. Deze compositie beleeft met OPUS 11 haar wereldpremière!

De concerten vonden plaats op 16, 21, 22 en 23 april 2023 in Leeuwarden, Kampen, Groningen en Amsterdam.

Rebecca Dale .

De Britse componist Rebecca Dale (1985) begon al op jonge leeftijd met componeren; zij voltooide haar eerste musical op tienjarige leeftijd en haar eerste pianoconcert op vijftienjarige leeftijd. Ze studeerde aan de Oxford University en de Nationale Film en Televisie School en haalde haar Master in Composing for Film & Television. I’ll Sing, haar koor- en orkest debuut in 2015, had groot succes in de klassieke hitlijsten.

Haar lied Winter, in opdracht van de vocale groep Voices8, werd door Gramophone magazine beschreven als een ‘meesterwerk’. Dale is betrokken bij projecten voor 20th Century Fox, Disney, Working Title en de BBC. Daarnaast heeft Rebecca muziek opgenomen en georkestreerd bij Abbey Road, Air Studios en Fox Studios, Hollywood.

Bezetting .

Night Seasons

Opus 11 & Rebecca Dale