Bert Liefers

Over Bert Liefers

HOORN - VASTE MUSICUS NOOTSTROOM

Bert Liefers (1958) begon met muziek maken op 8 jarige leeftijd bij een van de plaatselijke muziekverenigingen CMH van Hattem met het bespelen van de bariton.

Na twee jaar is hij overgestapt op hoorn en ging hij ook nog op pianoles. Muziek werd uiteindelijk van hobby zijn vak. Hij studeerde piano met bijvak waldhoorn aan de toenmalige Muziek Pedagogische Akademie en het latere conservatorium van Leeuwarden, waar hij zijn diploma behaalde voor piano.

Omdat de amateurblaasmuziek hem bleef boeien, heeft hij de opleiding praktijkdiploma voor directie Harmonie, Fanfare en Brassband aansluitend gevolgd en afgerond.

Nootstroom-vaste-musicus_Bert-Liefers-01

" De energie van alle musici tijdens een concert van Nootstroom geeft mij erg veel voldoening "

Lesgeven en spelen

Na jaren als amateurhoornist gespeeld te hebben (momenteel nog steeds bij harmonieorkest Advendo Franeker) is hij in 2000 begonnen met de studie waldhoorn aan het conservatorium van Alkmaar waar hij in 2003 afstudeerde.

Sinds 1980 is hij werkzaam als docent piano en waldhoorn aan diverse muziekscholen in Friesland, momenteel bij het kunstencentrum Atrium en Ritmyk. Daar begeleidt hij jaarlijks de HaFaBraleerlingen op piano bij hun D-examens. Bovendien geeft hij klassikale muzieklessen met blaasinstrumenten op basisscholen.

Naast het lesgeven heeft hij in verschillende orkesten gespeeld waaronder het Nationaal Fanfare orkest en het Noord Nederlands Harmonie Orkest. Ook in kleiner verband speelt hij nog in het Antonin Quintet bestaande uit dwarsfluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. De leden zijn op een na allemaal collega docenten op de muziekscholen waar hij werkzaam is.

Verder speelt hij in het sinds januari 2015 opgerichte Northern Horn Ensemble wat bestaat uit 8 tot 12 hoornisten en slagwerk.

Meer weten over Nootstroom?

Ga naar onze contactpagina en neem vrijblijvend contact op.