Erik Althuisius

-  hoorn  -

Over Erik Althuisius

HOORN - ICT / FINANCIËN NOOTSTROOM

In 1983 ben ik bij muziekvereniging Advendo in Franeker begonnen met hoorn spelen. Mijn lerares Hennie Reek-Canrinus heeft haar enthousiasme al snel op mij overgebracht en nam mij overal en nergens mee naar toe. Binnen een paar maanden had ik mijn eerste diploma op zak en kon ik aanschuiven in het orkest.

Drie jaar later word ik lid van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, toen onder leiding van Piebe Bakker. Met dit orkest speel ik door het hele land en ben ik onder andere op tournee geweest naar de Verenigde Staten en Canada. Later ben ik ook lid geworden bij het Fries Jeugd Harmonie Orkest, ook onder leiding van Piebe Bakker.

In 1989 ben ik kampioen geworden bij het Nationaal solistenconcours van de NFCM. Met het Frysk Fanfare Orkest, waar ik inmiddels ook lid van ben geworden, zijn we een aantal keer wereldkampioen geworden tijdens het WMC in Kerkrade en heb ik een mooie tournee naar Singapore meegedaan.

Na mijn middelbare school ga ik werken in de ICT, eerst als programmeur, en inmiddels als informatie- en business analist.

Nootstroom-kerngroep_Erik-Althius-01

" Toen halverwege 2016 Arnaud Oosterbaan mij benaderde om te peilen of ik wilde mee helpen Nootstroom op te zetten, hoefde ik niet lang na te denken! "

Een nieuwe dimensie

Na mijn middelbare school ga ik werken in de ICT, eerst als programmeur, en inmiddels als informatie- en business analist.

In 2002 besluit ik om, naast mijn werk, mijn muzikale hobby een nieuwe dimensie te geven: ik word aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam en mag ik studeren bij, de al even enthousiaste, Jacob Slagter. Als ik in 2006 eindexamen doe, ben ik net terug van een tournee naar Italië, waar ik het voor Jacob Slagter geschreven Poseidon van Hardy Mertens twee keer mag uitvoeren.

Inmiddels heb ik in 2015 het Northern Horn Ensemble opgericht, waar twaalf even enthousiaste hoornisten als ik en een slagwerker, de mooiste bewerkingen ten gehore brengen.

Meer weten over Nootstroom?