Janneke Boeschoten - viool -

Over Janneke Boeschoten

VIOOL - VASTE MUSICUS NOOTSTROOM

Janneke (1992) begon op negenjarige leeftijd met vioollessen bij vioolpedagoog Arjen Beintema in Leeuwarden. In 2008 werd zij toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar zij bij Ilona Sie Dhian Ho studeerde en in 2016 haar bachelor of music behaalde.

Haar eerste orkestervaring deed Janneke op in het Frysk Jeugdorkest o.l.v. Theo Brouwer, als tuttispeler en als concertmeester. Daarna speelde zij in het JeugdOrkestNederland (JON) o.l.v. Jurjen Hempel waarmee zij een concerttournee maakte naar Schotland en in het Concertgebouw optrad.

Afgelopen jaar speelde zij in het Hanze Symphony Orchestra o.l.v. Etienne Siebens en het Orkest van de 20ste eeuw o.l.v. Hans Leenders.

Nootstroom_vaste-musici_-Janneke-Boeschoten-01

" Eén concert van Nootstroom geeft genoeg energie om heel Friesland een jaar lang van blijdschap te voorzien. "

Diverse festivals en masterclasses

Tijdens haar studie nam Janneke deel aan diverse festivals en masterclasses: het Peter de Grote Festival, waar zij masterclasses en kamermuzieklessen volgde bij onder andere Moshe Hammer, Emmy Verhey en Chris Duindam.

Verder volgde zij masterclasses bij de Franse violist Roland Dauguareil en afgelopen jaar bij leden van het Spaanse Quiroga Quartet.

Janneke heeft haar eigen vioollespraktijk in Leeuwarden en is binnenkort als docent verbonden aan de Akademy van het Frysk Jeugdorkest. Zij combineert het lesgeven met het geven van concerten in diverse ensembles door Noord-Nederland.

Meer weten over Nootstroom?

Ga naar onze contactpagina en neem vrijblijvend contact op.