Alle musici van Nootstroom leven en ademen muziek

Muziek Van Voor & Met mensen

Bevordering van het culturele en intellectuele leefklimaat in het noorden van ons land met de ambitie dit te tonen in heel Nederland. 

Nootstroom ziet zichzelf als ondersteunende partner die in de meest brede zin van het woord alle betrokkenen, van portier tot conservatorium student en van top solist tot nieuwe luisteraar, in hun kracht wil zetten.

Samenwerking

Door samenwerking met Nootstroom ontstaat een katalysator waarin conventies worden losgelaten en een ieder de kans krijgt om boven zichzelf uit te stijgen.

Een initiatief van Nootstroom voorziet in de behoefte om artistiek gevoed en uitgedaagd te worden. Daarmee bouwen we fundamenteel aan een infrastructuur waarbij geïnspireerde musici kennis en inspiratie blijven overbrengen op hun leerlingen, koren en orkesten.

Nootstroom_repetitie-Gran-Partita_08
nootstroom_bolt

Kom naar Nootstroom!

We zijn er voor een ieder die de Friese cultuur een warm hart toedraagt.

Nootstroom_repetitie-Ik-ook-van-jou_003

Gastvrijheid

Kernkwaliteit van Nootstroom is het bieden van gastvrijheid aan bezoekers en participanten van haar concerten door open informele contacten. De liefde voor de klassieke muziek of eigen culturele uitingen vraagt in deze tijd om nieuwe manieren om het hart van de mensen te beroeren. Daarin speelt communicatie tussen uitvoerenden en publiek een grote rol.

Muzikale vriendschap

Muzikale vriendschap binnen Nootstroom gaat hand in hand met topkwaliteit in uitvoerende zin en leidt tot een krachtige betrokkenheid van het publiek.

Uitdaging

Een initiatief van Nootstroom voorziet in de behoefte om artistiek gevoed en uitgedaagd te worden.

Nootstroom wil dit bereiken door het projectmatig organiseren van producties waarbij professionele musici samen worden gebracht en in contact komen met internationale topmusici om kwalitatief hoogwaardige muziekvoorstellingen te verzorgen. Jong talent inspireren en ontplooien heeft hierbij onze passie.

Nootstroom werkt samen met: