Over ons

Iedereen in Team Nootstroom leeft en ademt muziektheater .

Missie

Nootstroom wil met haar producties de braindrain van (jong) talent tegengaan, kansen bieden voor bedrijven en zelfstandigen en artistiek de horizon verbreden van een (nieuw) publiek.

Creatieve samensmelting

Productiehuis Nootstroom brengt gepassioneerde artiesten en muzikanten samen in een creatieve samensmelting, waarbij we buitengewone voorstellingen creëren op adembenemende locaties. Onze toewijding aan excellentie brengt professionele artiesten samen met getalenteerde (inter)nationale teamleden, wat resulteert in artistiek uitdagende meesterwerken. Wij openen onze deuren en ramen, verwelkomen zowel nieuw publiek als opkomend talent in de schitterende wereld van muziek en theater.

Topmusici

Nootstroom werkt samen met Nederlandse topmusici, met solisten met een internationale carrière, professionele musici uit Noord-Nederland én met aanstormend talent. Zij creëert een broedplaats voor een grote groep in Nederland opgeleid artistiek talent. Dit doet zij door jonge instrumentalisten en vocalisten, die afkomstig zijn van de Nederlandse conservatoria, een plek te geven in cast en orkest.

 

Inmiddels weten de grote landelijke instellingen uit de klassieke infrastructuur Nootstroom te vinden. Stafleden en directies bezoeken de voorstellingen en gebruiken dit als een uitgelezen kans om talent te scouten. De adviseurs en staf van Nootstroom zijn hiervoor ambassadeurs richting deze organisaties.

Talentontwikkeling

Onze drijfveer is om in Friesland e.o. woonachtige, jonge professionals samen te brengen met (inter)nationale ervaringsdeskundigen.

Kansen voor de regio

Een productie is van de regio waar deze plaatsvindt. Een productie heeft een sociale en economische impact. De artistieke en productionele samenwerking met lokale stakeholders maakt het mogelijk om elkaar uit te dagen en iets neer te zetten wat zonder de ander niet was gelukt. En dat vraagt ook altijd om een vervolg. Nootstroom probeert de regio te boeien en te verbinden.

Nootstroom ontwikkelt haar producties in samenwerking met bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen uit de directe omgeving van een productielocatie. Dit in combinatie met stakeholders uit heel Nederland tot aan Zuid-Afrika. Zo verbindt Nootstroom toonaangevende producties aan economische bedrijvigheid, toerisme én sociale, inclusieve netwerken in de regio. Deze verbinding leidt bij alle betrokkenen tot een gevoel van gemeenschap en trots voor Noord-Nederland.

rechten Arriva Nederland

Gastvrijheid

Nootstroom koestert gastvrijheid als een van haar kernkwaliteiten, waarbij we bezoekers en deelnemers aan onze voorstellingen verwelkomen met openheid en informele interacties. In een tijd waarin liefde voor muziek, theater en andere culturele expressies vraagt om vernieuwende manieren om de harten van mensen te raken, speelt communicatie tussen het Nootstroom team en publiek een cruciale rol.

Veel van onze bezoekers zijn ook natuurliefhebbers. Samen met onze regiopartners gidsen we onze gasten naar de mooiste gebieden van Friesland.

Nootstroom werkt samen met .