Oprichter en Artistiek leider van Nootstroom

Over Arnaud Oosterbaan

De Friese dirigent Arnaud Oosterbaan is de oprichter en artistiek leider van Nootstroom.

Arnaud Oosterbaan ontving internationale aandacht met de 2010 Anton Kersjes dirigentenprijs voor jonge dirigenten.

In 2010 maakte hij zijn debuut als operadirigent met Het Orkest van het Oosten met Mozart’s opera Le Nozze di Figaro, gevolgd door producties bij vele orkesten en operahuizen. Concerttournees brachten hem naar Duitsland, Spanje, Zwitserland en Zweden.

Arnaud Oosterbaan werd benoemd tot ‘Assistant in Residence’ bij de Nederlandse Reisopera (2010 – 2013). Hij assisteerde bij de Nationale Opera in Amsterdam, L’Opéra de Rennes en Atelier Lirique in Parijs.

Arnaud Oosterbaan

Opleiding .

Geboren in Wolvega, studeerde Arnaud directie aan het Prins Claus Conservatorium Groningen en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Na het afsluiten van zijn Bachelor- en Masterstudie, vervolgde hij zijn studie opera directie aan het Fontys Conservatorium Tilburg.

Hij besloot zijn tweede Master studie opera en orkestdirectie met het predicaat “summa cum laude”. Dirigentenbeurzen gaven hem de mogelijkheid om internationale masterclasses te volgen bij Neeme Jaärvi (Est), Karl St. Clair (USA), Benjamin Zander(UK) en Alexander Polishuk (RUS).

Coach voor dirigenten .

Naast het dirigeren van concerten en voorstellingen is Arnaud zeer toegewijd in het begeleiden van jonge dirigenten en musici. Hij coacht afgestudeerde dirigenten uit verschillende landen bij de ontwikkeling van hun muzikaliteit, communicatie en leiderschapskwaliteiten.

Daarnaast dirigeerde hij succesvolle jong talent producties waaronder Bernsteins opera Candide tijdens het Grachtenfestival Amsterdam.

Cosi fan Tutte .

In het seizoen 2015 – 2016 dirigeerde Arnaud Oosterbaan tijdens een groot tournee langs de Nederlandse theaters, de succesvolle nieuwe productie van de Nederlandse Reisopera Mozart’s Così fan Tutte. De première was in het Koninklijke Theater Carré in Amsterdam.

Afgelopen zomer dirigeerde Arnaud Oosterbaan in een uitverkocht Concertgebouw te Amsterdam, het Orkest van het Oosten tijdens de Robeco Summer Nights.

Gepassioneerd over muziek en communicatie is Arnaud een frequente gastspreker bij bedrijven en talent programma’s.

“He displayed boundless enthusiasm and intensity”

– Maria Ewing, American opera singer