PROVINSJE FRYSLÂN • HET CULTUURFONDS LANDELIJK • GEMEENTE OPSTERLAND • MEDIAPLUS NOORD • VAN TEYENSFUNDATIE • SA24 • REGIOMARKETING ZOF • DE SKÂNS • MUSEUM OPSTERLAND • STEVEN STERK

Puccini’s Suor Angelica

Tussen 3 miljoen boeken vertolkten 75 zangers, acteurs en live muzikanten het verhaal over verraad, berouw en de zoektocht naar vergeving.

Het muzikale verhaal Suor Angelica, van de Italiaanse componist Giacomo Puccini, werd tussen kerst en oud & nieuw 2023 opgevoerd in de sfeervolle, monumentale boekenhal. Opnieuw werd Friesland getrakteerd op een bijzondere operatheater voorstelling. De makers van Wadopera Peter Grimes (2021) hadden ditmaal gekozen voor een prachtige binnenlocatie van beton, hout en gecorrodeerd metaal, waar theaterlicht de ruimte omtoverde in de devote wereld van zuster Angelica.

Een geslaagde opera van Giacomo Puccini

Dit meesterwerk is geschreven door de Italiaanse componist Giacomo Puccini. Het maakt deel uit van het opera-drieluik Il Trittico en beleefde in 1918 in New York z’n première. De opera is nu actueel vanwege universele thema’s als verraad, berouw en de zoektocht naar vergeving. De thema’s krijgen extra lading door de tijd van het jaar, het moment voor familiebezoek en aandacht voor elkaar.

Stellages met 3 miljoen boeken vormen het decor

De monumentale, imposante boekenhal van Steven Sterk in Gorredijk was het decor van Suor Angelica. Het publiek nam plaats op een grote tribune met weids overzicht over de hal. Het publiek zat dicht op de set, met doorkijkjes naar taferelen tussen de stellages en pallets met boeken. In deze betoverende sfeer nam Suor Angelica je mee terug in de tijd...

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Moon Saris

Credits .

Compositie: Giacomo Puccini
Libretto: Giovacchino Forzano

 

Titelrol – Sílvia Sequeira
Hoofdrollen – Carina Vinke, Aaike Nortier, Marijke Beute, Marion van den Akker, Merel van Geest, Meike Wijma, Clarisse Planchais, Alexandra Rapas, Nardi Thonen, Rosa Ligtermoet, Anneloes Kriek, Elles Venhuizen, Doeschka van Ginkel, Laia López Ramírez
Begeleiding – 60 professionele muzikanten uit Noord-Nederland tot ver daarbuiten

Artistiek leider en dirigent – Arnaud Oosterbaan
Lichtontwerp en co-regie – Teus van der Stelt
Voorstellingsleider en assistent regie  – Ruth Becker
Concertmeester – Eva Stegeman
Koordirigent – Merlijn Wackers
Repetitor – Victoria Dmitrieva
Scouting talent en advies – Annett Andriesen, Antony Hermus

Sílvia Sequeira, bekend van TV, vertolkte de titelrol .

Zuster Angelica werd prachtig vertolkt door Sílvia Sequeira. De Portugese sopraan won in november 2023 de MAX-operatalentenjacht ARIA. Haar talent viel al eerder op. Ze won meerdere prijzen: onder meer de derde prijs in het Vinceró Concours, de publieksprijs in het concours Ciclo Lousada en de Wagner- en Publieksprijs van de International Vocal Competition in ‘s-Hertogenbosch. In de zomer van 2021 zong Sequeira de rol van Micaëla in Bizets Carmen. In mei 2023 vertolkte ze de rol van Anna Kennedy in Maria Stuarda en maakte daarmee haar debuut bij De Nationale Opera.

Het andere Friesland .

Het Andere Friesland is dé bestemming voor wie houdt van het buitenleven in combinatie met cultuur! Zuidoost Friesland belooft jou uitgestrekte zandvlaktes, mysterieuze bossen, culinaire hoogstandjes en genieten van een boeiende cultuurhistorie en veel (hedendaagse) kunst. Dé bestemming voor een midweek of weekend weg in eigen land.

Meer info op www.zuidoostfriesland.nl